Vanliga frågor & svar


Hittar du inte svar på de frågor du har? Tveka inte att kontakta vår kundservice.

Vad är Anygift?
 

Anygift hjälper dig att sätta guldkant på tillvaron genom enkla och uppskattade presenter. Våra presentkort passar alla och med snabb leverans är du redo att ge bort presenten med kort varsel.

Vi har dessutom den perfekta lösningen om du ska ge bort en present och inte vet vilket presentkort mottagaren önskar sig. Guldpresentkortet möjliggör för mottagaren att välja sin egen present, läs mer om det nedan.

Hur köper jag ett presentkort?
 
  1. Klicka på ”KÖP PRESENTKORT”, ange önskat antal kort samt vilken valör.
  2. Fyll i din önskade personliga hälsning.
  3. Välj om du vill ha en presentask.
  4. Ange leveransadress och lägg sedan presentkortet i din varukorg. Nu kan du gå vidare till betalningen

Har du ett Guldpresentkort? Då kan du välja att betala en del av, eller hela, köpesumman

med det. Följ bara instruktionerna under rubriken “Hur använder jag mitt Guldpresentkort?”

Om priset på ditt önskade presentkort + porto och administration är högre än värdet på din Guldkod väljer du i kassan hur du vill betala mellanskillnaden.

Vad ingår när jag köper ett presentkort?
 
  • Presentkort som skickas med post levereras till dig eller mottagaren i ett trevligt gratulationskort, där vi även trycker din personliga hälsning (om du valt att ange en sådan).
  • För att göra presenten ännu mer komplett kan du välja att köpa till vår lyxiga presentask. Då lägger vi ner kortet i den och när du får din leverans så är den klar att ge bort.
  • Om du valt digital leverans/leverans via e-post så skickar vi ut en PDF till dig med all information mottagaren behöver för att kunna använda sitt presentkort.
Vad kostar frakten?
 

För alla fysiska beställningar, alltså presentkort via posten, får du fri frakt när du handlar för 1000 kr eller mer. Är din order på en summa under 1000 kr kostar det 29 kr för frakt och administration när du beställer.

Alla digitala leveranser/via e-post är helt fraktfria.

Vad är Guldpresentkortet?
 

Guldpresentkortet är en gåva som kan bli nästan vad som helst! Med Guldpresentkortet väljer mottagaren själv presentkort från Anygifts sortiment av varumärken för inredning, mode, sport, skönhet och upplevelser.

Guldpresentkortet kan levereras direkt, när som helst på dygnet, via e-post.

För företagsfaktura och leverans med post skickas Guldpresentkortet senast nästkommande vardag. Alla leveransformer kan fås med en personlig hälsning.

Guldpresentkortet kan laddas med valfritt belopp mellan 100 och 50 000 kr. Användaren löser enkelt in den unika Guldpresentkort-koden på Anygift.se

Hur använder jag mitt Guldpresentkort?
 
  1. Bestäm först vilket presentkort du vill använda din Guldkod till.
  2. Klicka på “KÖP PRESENTKORT” och fyll i all efterfrågad information.
  3. När du gjort ditt val och uppgett din information på hemsidan kan du ange din Guldkod som betalmedel i kassan.
Jag har en kampanjkod för ett Guldpresentkort!
 

Vad roligt att du valt att köpa en Guldkod via en av våra parters! Kampanjkoder fungerar precis som ett vanligt Guldpresentkort, men din kod går inte att kombinera med andra guldkoder. En kod per köp gäller alltså, i övrigt följer du bara instruktionerna ovan om du behöver hjälp med ditt köp.

Giltighetstid: 3 mån från kampanjstart.

Jag har köpt ett presentkort i andra hand och det fungerar inte!
 

Anygift avråder från all typ av köp av presentkort i andra hand, då det inte finns något sätt att säkerställa att ett presentkort är giltigt utan dess värdekoder tillhanda. Köp hellre ett nytt presentkort här hos oss istället!

Skatteregler Företagsgåvor
 

Vilka skatteregler är det egentligen som gäller för julklappar till anställda, jubileumsgåvor samt minnesgåvor?

På skatteverkets hemsida står följande att läsa gällande gåvor till personal:

Julgåva är skattefri om värdet inte överstiger 450 kronor inklusive moms.

Jubileumsgåva är en gåva till en anställd när företaget firar 25-, 50-, 75- eller 100-årsjubileum. Värdet får inte överstiga 1 350 kronor inklusive moms.

Minnesgåva är en gåva av minneskaraktär som lämnas till varaktigt anställda i samband med att den anställde uppnår viss ålder (till exempel den anställdes 50-årsdag), längre tids anställning (25 år eller mer) eller när en anställning upphör (under förutsättning att man har varit anställd i minst sex år). Minnesgåvor är skattefria om värdet inte överstiger 10 000 kronor inklusive moms inkomståret 2012 och 15 000 kronor inkomståret 2013 och inte ges vid mer än ett tillfälle utöver när anställningen upphör.

Med varaktigt anställda i samband med minnesgåvor anses anställda med en sammanlagd anställningstid om minst sex år. Du kan läsa mer om kravet på varaktig anställning i Skatteverkets ställningstaganden under rubriken Rättsinformation.

För ytterligare information se skatteverkets hemsida.